Loading...

A városi környezethez hozzátartoznak a lámpaoszlopok is. Az oszlopok lehetnek klasszikus stílusú kandeláberek vagy modern külsejű lámpák is.

A kültéri világítás szerepe, hogy a rossz látási viszonyok közepette és az éjszakai napszakban is mesterséges fényt tudjon nyújtani a közlekedőknek. A lámpák az utcák mentén, a köztereken, parkolókban, az épületek környékén, illetve a városi zöld területeken is helyet kapnak.

A városi világítás jellemzői

A városban olyan világítóoszlopokat szokás kihelyezni, amiknek a külseje harmonizál a környezettel. A klasszikus stílusú kandeláber helyett a fém anyagból gyártott és letisztult formát kapott oszloptestek és lámpák illenek ide.

A városi lámpaoszlopok tulajdonságait is úgy tervezik meg, hogy minél jobban tudják szolgálni a lakók, közlekedők igényeit. Az ilyen lámpaoszlopok általában magasabbak, míg a parkokban elegendő az alacsonyabb, kevésbé erős fénnyel világító változat.

A külső nem minden, egyre fontosabbá válik az is, hogy a lámpák energiatakarékosan és a környezetvédelmet segítve működjenek. A korszerű modellek már rendelkeznek értékelőkkel, amik mozgásra kapcsolnak be vagy erősítik fel a fényüket. A napelemes lámpák is egyre inkább elterjedtek, illetve a LED égők használata is jellemző.

Modern városi világítás

A modern lámpaoszlopok alapanyaga fém, általában horganyzott acél, ami kiváló tulajdonságokkal rendelkezik a kültéri használathoz. A horganyzott fém jellemzője, hogy ellenálló minden környezeti hatással szemben, az időjárás viszontagságait is jól tűri. Nem rozsdásodik, nem színeződik el és a mechanikai hatásokat is nagyszerűen állja.

Karbantartást szinte nem igényel, viszont éveken keresztül helyt tud állni. Gazdaságos megoldás, aminek köszönhetően stílusos és igényes lámpaoszlopokkal lehet a városi utcákat, tereket kiegészíteni.

A termékválasztékunk kültéri bútorokat, lámpaoszlopokat egyaránt tartalmaz, már csak válogatni és rendelni kell belőle. Lépjen kapcsolatba a kollégánkkal, ha szüksége van bővebb felvilágosításra egyes termékeinkről!

A városi környezethez hozzátartoznak a lámpaoszlopok is. Az oszlopok lehetnek klasszikus stílusú kandeláberek vagy modern külsejű lámpák is.